OPLEIDING

Het Horeca College Weerribben Wieden biedt haar opleidingen in samenwerking met Deltion en Drenthe College aan en is een erkende 2-jarige MBO niveau 2 opleiding. Je hebt een gegarandeerde werkplek tijdens je studie, waarbij je per 6 maanden wisselt en extra brede ervaring opdoet. Je werkt 4 dagen per week en ontvangt een goed en eerlijk salaris. Naast de 1 dag die je naar school gaat zijn er 10 extra verdiepingsexcursies in de regio, waarbij je kennismaakt met diverse facetten van je vak en het werken met regionale producten.

Ben je zo bevlogen dat je door de leerstof heenvliegt? Dan is het mogelijk om je opleiding versneld te doen en eventueel door te groeien naar MBO niveau 3.

We bieden de volgende opleidingen aan:

  • Gastheer/-vrouw: BBL opleiding niveau 2
    Een brede lach en een open blik. Herken jij jezelf? Dan is de opleiding Gastheer/Gastvrouw jou op het lijf geschreven! Je leert alles over gastvrijheid. Hoe je mensen op een vriendelijke manier ontvangt in een hotel of restaurant en hoe je gerechten en drinken serveert. Word jij blij van blije gezichten? Meld je dan nu aan!
  • Kok BBL Opleiding Niveau 2
    Krijg jij een kick van koken en voel jij je écht thuis achter het fornuis? Dan is de keuze snel gemaakt: kies de opleiding Kok! Je leert alles over ingrediënten, smaakcombinaties en kooktechnieken. Heerlijke gerechten, verrassende menu’s én blije gasten: die koksmuts past jou als de beste. Dus… meld je snel aan!

Extra aandacht:
Werken en leren tegelijk, soms in combinatie met voor het eerst op jezelf wonen is uitdagend. Bij het Horeca College Weerribben Wieden is er ook een extra coach, naast uiteraard je praktijkbegeleider, om je te begeleiden tijdens deze periode in je leven, om je te helpen met allerlei zaken die kunnen spelen tijdens je werkervaringen, studie of zelfstandig leven.